X

ZAKAŽITE BESPLATAN PREGLED

+387 51 230 700

Simić dent RADNO VRIJEME

Ponedeljak - Petak

-

08:00 - 20:00

Subota

-

09:00 - 13:00

Nedelja

-

Neradni dan

Adresa

-

Vidovdanska 2, Banja Luka

Simić dent KONTAKT

Mob:

+387 65 233 88 (VIBER)

Tel:

+387 51 230 700

Tel:

+387 51 230 701

E-mail:

ordinacija@simicdent.com

Simić dent ZAKAŽITE TERMIN
Simić dent
Simić dent

KONZERVATIVNA STOMATOLOGIJA I ENDODONCIJA

Konzervativna stomatologija brine o opštem zdravlju usne šupljine i zuba.

Podrazumijeva:
- uklanjanje kamenca
- uklanjanje karioznih lezija
- sanacija zuba kompozitnim ispunima
- sanacija zuba inlay i onlay

Endodoncija je stomatološka grana koja obuhvata liječenje korjenskih kanala zuba, odnosno mekih tkiva zuba koja se sastoje od krvnih sudova i nervnih vlakana.
U našoj ordinaciji, kanali zuba se obrađuju mašinski.

Kompozitne plombe - Bijele plombe

Bijele plombe odnosno plombe koje imitiraju boju zuba predstavljaju pouzdane materijale na koje možemo da se oslonimo, a da pacijentu pružimo i ljepotu i dugotrajnost. Neprestani rad na usavršavanju i razvoju novih estetskih (bijelih) plombi je gotovo u potpunosti potisnuo iz upotrebe takozvane crne, odnosno amalgamske plombe.

Kompozitni ispun (bijela plomba)
Preparacija kaviteta i postavljanje ispuna predstavlja jednu od najčešćih medicinskih intervencija, a razlog je velika rasprostranjenost karijesa. Proces se sastoji od uklanjanja karioznog zubnog tkiva mašinskim zubnim instrumentima, nakon toga postavljanja u kavitet adekvatnog ispuna.

Restauracija liječenih zuba kompozitnim nadogradnjama

Kada je zub liječen, on je dosta slabiji od vitalnih zuba, pa lako može da pukne. Razlog slabosti zuba je nedostatak zubnog tkiva, koje je oštećeno karijesom ili traumom, ali i to što mu je, vađenjem živca, poremećen metabolizam, pa samo preostalo tkivo postaje krto.

Trudimo se da, adekvatnim metodama, ojačamo izliječeni zub i primjenom estetskih ispuna nadomjestimo tvrdo zubno tkivo koje nedostaje, vraćajući zub u funkciju, vodeći pri tom računa o maksimalnoj estetici.

Endodontski tretman zuba (liječenje zuba)

Ukoliko je došlo do zapaljenja tkiva unutar zuba (zubnog živca) uslijed karijesa, infekcije ili traume, zub je potrebno liječiti. Obično je bol simptom koji ukazuje da nešto nije u redu i, ako potraje, dovodi pacijenta stomatologu. Liječenje zuba zahtijeva posvećenost ljekara, ali i pacijenta, jer je potrebno posjetiti ordinaciju više puta.

Politika naše ordinacije je učiniti sve da do oboljenja živca ne dodje, ali, ako se to ipak desi, potrudićemo se da sačuvamo zub, uz minimalan broj posjeta, koristeći savremena znanja, materijale i tehnologiju, kombinujući ih sa iskustvom vodećih stručnjaka iz ove oblasti stomatologije.

Ultrazvučno uklanjanje konkrementa (kamenca) i pigmentacija

Ultrazvučno uklanjanje konkremenata i pigmentacija je bezbolna metoda koju je potrebno sprovoditi bar jednom u 6 mjeseci. Nakon toga vrši se poliranje visoko-abrazivnom polir pastom i rotirajućom četkicom kako bi se usporilo formiranje kamenca.

Pjeskiranje zuba

Profesionalno čisćenje zuba, podrazumijeva selektivno uklanjanje mekih i čvrstih zubnih naslaga i pigmentacija sa zuba, pri čemu se posebna važnost pridaje onim površinama koje pacijent obično zanemari prilikom čisćenja. Čvrste zubne naslage (kamenac) se uklanja ultrazvučnim aparatom. Meke zubne naslage, pigmentacija, mrlje od vina, kafe, čaja, cigareta, uklanja se danas u modernoj stomatologiji sistemom AIR-FLOW. 

 

Najčešće pigmentacije nalazimo kod pušača i ljudi koji piju mnogo obojenih napitaka poput kafe i čaja. Iste se vrlo teško odstranjuju četkicom i klasičnom ultrazvučnom tehnikom uklanjanja zubnog kamenca.

Pojavljuju se kao tamno smeđe do crne mrlje na površini zuba intenzivnije uz zubne desni i na teško pristupačnim mjestima za održavanje higijene. Procedura se zove pjeskiranje zuba. Ovo je praktično detox terapija cijele usne duplje, izvodi se specijalnim aparatom dizajniranim da pod jakim pritiskom izbacuje gasirane čestice (natrijum bikarbonata razlicitog ukusa, limun, jagoda…) i vodu na površinu i između svakog zuba.
Tretman koji je bezbolan, ugodan i neškodljiv za pacijenta i njegove zube. Nakon ove procedure zubi postaju glatkiji, sjajniji, čistiji, a boja im se izbjeljuje za jednu nijansu. U našoj ordinaciji preporučujemo ovu proceduru svima koji žele da svoj dah učine svježijim.

Odstranjivanje parodontonih džepova

Stalnim razaranjem tkiva između zuba i desni stvaraju se takozvani džepovi, u kojima se nagomilava gnoj i taloži posebna vrsta zubnog kamenca. Ovi džepovi su uzrok daljeg propadanja tkiva oko zuba da bi između 30. i 40. godine počelo njihovo klaćenje.

 


Znak da je bolest napredovala je labavljenje i promjena položaja zuba u vilici. Zubi se krive ili razmiču. Kada se zubi dovoljno rasklate, obično spontano ispadaju, a neki moraju i da se izvade. Loša higijena usta i zuba još jedan je od činilaca koji pomažu razvijanje parodontopatije.

Parodontopatija se može spriječiti redovnom higijenom usta i zuba. Pranje zuba podrazumijeva četkanje u trajanju od tri minuta kvalitetnom četkicom u pravcu rasta zuba. U liječenju parodontopatije najvažnije je ukloniti parodontone džepove. Uklanjanje se vrši hirurškim ili nehirurškim zahvatima, a u okviru tih zahvata danas se koriste vještački koštani implantati koji se nazivaju vještačka kost.


Pacijenti ove operacije podnose veoma dobro, čak bolje i od vađenja zuba. Rezultat liječenja dobrim dijelom zavisi i od pacijenta koji higijenom usta i zuba, kao i redovnim pregledima čuva razultat operacije.

X

KONTAKTIRAJTE NAS

Ukoliko imate bilo kakvo pitanje, prijedloge ili zahtjev, slobodno nas kontaktirajte putem naše e-mail forme.